Kosten financiering

Omdat aanbieders hun prijzen voor zakelijke leningen allen op hun eigen manier presenteren, wordt het voor ondernemers vaak lastig hier overzicht in te krijgen. Dit is precies waarom een objectieve vergelijkingswebsite als Zakelijk Geleend handig is om deze prijzen zo goed en neutraal mogelijk naast elkaar te leggen. Hieronder vindt u een overzicht van alle variabelen waar rekening gehouden mee dient te worden. Deze variabelen zijn ook terug te vinden in onze vergelijkingstabel, klik hier om een lening aan te vragen. 

 

 

Maandelijkse of jaarlijkse rentepercentages


Leningen zijn doorgaans kortlopend waardoor de meeste aanbieders een maandelijkse rente rekenen. Hierdoor lijkt het bedrag per maand misschien laag, echter wanneer rente voor een langere periode betaald moet worden kan dit flink oplopen. Het is daarom altijd verstandig terug te rekenen naar de maandelijkse of de jaarlijkse rentepercentages, om zo een eerlijke vergelijking te maken tussen de aanbieders. 

Verborgen kosten


Bij het afsluiten of aanvragen van een zakelijke lening raden we altijd aan te kijken naar welke kosten, naast het rentepercentage, er verder in rekening worden gebracht. Zo kan de aanbieder bijvoorbeeld extra kosten voor geldopname of administratiekosten in rekening brengen. Raadpleeg onze vergelijkingstabel om verborgen kosten van aanbieders gemakkelijk met elkaar te vergelijken, of neem gerust contact met ons op om hier meer informatie over in te winnen.

Ik heb mijn betalingstermijn gemist, wat nu?


Dit is natuurlijk vervelend, echter kan het altijd voorkomen dat u niet op tijd terug kunt betalen. Om die reden is het belangrijk op voorhand te weten wat er gebeurt indien uw betalingstermijn is verstreken. Ons algoritme neemt deze variabele mee en toont deze in uw specifieke vergelijkingstabel. Als u toch twijfelt kunt u zich altijd laten informeren bij een van onze collega’s of zelf contact opnemen met de aanbieder. 

De looptijd & boetevrije aflossing


Let bij de aanvraag van een zakelijke lening goed op wat de looptijd van de lening is en of u deze zelf kunt kiezen of dat u deze aangeboden krijgt. Deze looptijd kan een groot verschil in de prijs maken omdat de rente wordt betaald voor de duur van de lening. Hoewel dit voor sommigen enorm vanzelfsprekend is, blijft het belangrijk om dit in het achterhoofd te houden wanneer u op zoek bent naar de perfecte lening voor uw bedrijf. Bij een aantal aanbieders bestaat de mogelijkheid om eerder boetevrij eerder af te lossen, maar niet bij allemaal. Om vervelende situaties te voorkomen is het daarom van belang dit van tevoren te weten en mee in overweging te nemen bij uw beslissing.